Maak kennis met Chantal & Igor

Chantal was vroeger kapster maar werkt nu samen met haar man in het eigen bedrijf. Daarnaast is ze voorzitter van de Vereniging Ziekte van Hirschsprung. Ze woont met haar man en twee kinderen in Schalkwijk.

Igor heet eigenlijk Iceman Vom Weiner Drachen en komt uit Duitsland. Hij werd in februari 2021 geboren en kwam in juni 2021 naar Nederland. Hij is de eerste hond van Chantal, hoewel ze vroeger toen ze klein was al met de Duitse Herders in het gezin in aanraking kwam. Deze honden waren vooral huishond en er werd niet mee getraind, op de basiscommando’s na.

Op een dag zag Chantal een filmpje op YouTube van een perfect luisterende hond die met zijn geleider een hecht team vormde en toen wist ze: “dat wil ik ook”. Dus zodra Igor in Nederland was meldde ze zich bij de UDHV.

Vanaf dat moment is ze (bijna) iedere dinsdagavond en zondag aanwezig op de trainingen. Op zondag komt ook haar dochter Wies mee. Wies is gek op Igor en kijkt graag naar de trainingen. Ze heeft de ambitie om ooit pakwerker te worden en dat gaat haar vast wel lukken. Ander voordeel voor Wies is dat er naast de UDHV een manege is waar ze kan paardrijden. Dus dat doet ze iedere zondag met veel plezier en soms helpt ze te paard met het oefenen voor B-programma (gedrag in het verkeer).

Chantal heeft een duidelijk doel voor ogen: eerst UV en VZH en daarna door naar IGP 1. En dat alles binnen een jaar vanaf nu. Ze trainen er hard voor en doen het supergoed. Het enige is dat Chantal last heeft van examenvrees en bang is dat het duo daardoor niet zo presteert als ze zou willen. Wij hebben absoluut vertrouwen in het kunnen van Chantal en Igor want ze gaan ‘als de brandweer’.

Wat Chantal en Igor leuk vinden om te doen? Alle drie de onderdelen van de africhting eigenlijk, waarbij Chantal vooral het appèl leuk vindt (ze droomt van wat ze zag in het filmpje). Wat ze niet leuk vinden? Daar moet Chantal even over nadenken. “Alleen regen eigenlijk, voor de rest niks”.

Als ik Chantal vraag wat ze nog aan bovenstaande wil toevoegen weet ze het meteen: “De keuken is geweldig bij de UDHV en met name de groentesoep is superheerlijk”.

1 gedachte over “Maak kennis met Chantal & Igor”

Reacties zijn gesloten.