Auteur: Ada Middelkoop - 28-11-2013

Bij de Internationale begin november in Duitsland is Linda in de A2 klasse bij het vast parcours geeindigd op de 6e plaats en bij de jumping op de 3e plaats.

Nederland is op de 2e plaats geëindigd in het landenklassement. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Auteur: Ada Middelkoop

Zondag 13 oktober 2013 het Nederlands Kampioenschap bij KG Gouda e.o. 

NAT NAT NAT  en hierdoor is in de loop van de ochtend het verdere programma afgelast.

Er is alleen een time gambling gelopen en een jumping en in verband met gevaar voor de geleiders en de honden (heel glad op het veld) is de rest afgeblazen. 

Van onze eigen kringgroep hadden zich ingeschreven Linda met Omen in de open klasse verder Karin met Nera in de startersklasse en Thomas met Esli in de veteranenklasse. 

Thomas met Esli werd Nederlands kampioen in de veteranen klasse.

Linda Wets met Omen behaalde de titel Hond van het Jaar 2013 en is definitief geselecteerd voor de Internationale wedstrijd. 

Nera heeft de jumping niet gelopen, zij wilde de bal niet los laten voor de start. 

 

 

Spel

Jumping

Starters

Ada/Karin

12

D

Open

Linda

5

2

Veteraan

Thomas

2

1

 

Linda en Thomas namens de UDHV van harte gefeliciteerd met jullie behaalde titels.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Auteur: Ada Middelkoop

Zondag 15 september 2013 het individueel Provinciaal Kampioenschap bij KG Westland 

HET WAS EEN GOEDE DAG VOOR ONZE KRINGGROEP. 

Alle drie de deelnemers van UDHV zijn in hun klasse en Provincie, Provinciaal Kampioen geworden.

Van onze eigen kringgroep hadden ingeschreven Linda met Omen in de open klasse verder Karin met Nera in de startersklasse en Thomas met Esli in de veteranenklasse. Linda behaalde zowel op het vast parcours als op de jumping de eerste plaats (en weer punten voor de selectie van de Internationale wedstrijd en hond van het jaar 2013). Thomas met Esli behaalde op de beide onderdelen elke keer de 2e plaats. 

Provinciaal kampioen Open klasse Noord Holland Linda Wets met Omen

Provinciaal kampioen startersklasse Zuid Holland Karin Swinkels met Nera

Provinciaal kampioen veteranenklasse Utrecht Thomas Delfgou met Esli 

 

 

Spel

Vast parcours

Jumping

spel

Starters

Ada/Karin

D

6

3

2

Open

Linda

3

1

1

1

Veteraan

Thomas

2

2

2

2

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Auteur: Ada Middelkoop 

Zondag 30 juni 2013 Mera Dog Cup in Twisteden Duitsland (alle rassen wedstrijd)  

De enigste deelnemer van UDHV was deze keer Linda Wets met Omen. Er werd gelopen in 2 onderdelen, het A2 (het vast parcours) en de jumping A1 en A2. Linda (Omen) blijft gelukkig goed lopen. Op het vast parcours werd ze 7e (foutloos) en bij de jumping werd ze 15e). 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Auteur: Ada Middelkoop

Zondag 2 juni 2013 de Interland bij KG Beuningen  

Dit jaar was het de buurt van Nederland om de Interland te organiseren. Het was eindelijk lente geworden en dus een prima weertje voor een behendigheidswedstrijd. Omdat de kringgroep dicht bij de Duitse grens ligt waren er 21 Duitsers gekomen, verder waren er 3 deelnemers uit Belgiè en 14 deelnemers uit Nederland. Van onze eigen kringgroep hadden ingeschreven Linda met Omen en Corry met Jenna in de open klasse verder Karin met Nera en Colinda met Vito in de startersklasse. Jammer genoeg was op de dag zelf Colinda ziek en kon ze niet komen. Met betrekking tot Nera, hm. zouden we eindelijk op de goede weg zijn? het was echt nog niet goed maar toch stukken beter, afwachten wat het gaat worden de komende maanden. Corry met Jenna liepen een goed vast parcours maar jammer genoeg een D-tje op de jumping. Linda met Omen hebben weer een goede wedstrijd gelopen en punten verdiend voor zowel de hond van het jaar als de selectie voor de Internationale. Ik hoop dat ze dit het hele jaar vol kan houden. Verder zat Linda in het team wat ervoor heeft gezorgd dat Nederland winnaar werd van de Interland, een prima prestatie dus. 

 

 

 

Spel

Vast parcours

Jumping

totaal

Starters

Ada/Karin

D

D

D

-

Open

Linda

6

3

4

2

Open

Corry

11

9

D

-

 

 

 

Auteur: Ada - 22 april 2013

Verslag DSH cup in Duitsland: 

Zaterdag 20 april 2013, Ortsgruppe Uerdingen in Duitsland, de Duitse Herderhonden Cup en het juniorkampioenschap. Dit betekende dat er bijna alleen maar Duitse Herdershonden waren en een enkele andere ras. Er waren 41 deelnemers waarvan er 3 uit Nederland en Guy uit België. Van onze kringgroep deden mee Linda met Omen en Colinda met Vito. Linda heeft alle drie de onderdelen gewoon goed gelopen, ze loopt eigenlijk al het gehele seizoen goed, stabiel en dat beloofd wat voor de rest van het jaar. Colinda liep het eerste onderdeel (het vast parcours) perfect. Je wil het niet geloven, loopt ze in Duitsland een U-tje. Alleen die gelden niet in Nederland dus ze heeft er niets aan. Maar ze liet natuurlijk wel zien dat ze het wel konden. 

 

 

 

VP

Open

Jumping (A1 en A2 bij elkaar)

Totaal

A1

Colinda

4

D

17

-

A2

Linda

5

4

14

10


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Auteur: Ada - 6 april 2013

Verslag Behendigheidswedstrijd KG Frisiana.

Zaterdag 6 april, KG Frisiana, een wedstrijd in de startersklasse, open klasse, veteranen klasse en als bijzonderheid een beginnersgroep (buiten mededingen) voor die honden die net nog niet wedstrijd klaar zijn. Eindelijk de zon scheen, en uit de wind was het best aangenaam. Dit was voor de kringgroep de eerste behendigheidswedstrijd die ze hebben georganiseerd. Maar al met al viel het niet tegen en het enthousiasme van de leden van de kringgroep was enorm. Voor UDHV hadden zich ingeschreven Linda Wets met Omen, Corry Hoenkamp met Jenna en Karin Swinkels met Nera. Jammer genoeg heeft Corry zich, in verband met privé omstandigheden, een dag van te voren afgemeld. Linda, Karin en Ada zijn de vrijdag al richting Leeuwarden gegaan. Daar hebben we vrijdagavond gezellig met een paar andere bekenden van de behendigheid in een hotel gedineerd. Om na het gezamenlijke ontbijt de volgende ochtend naar de kringgroep te gaan. O ja, we hebben eerst tijdens het ontbijt “lang zal ze leven” voor Linda gezongen want het was haar verjaardag.

 

 

 

Spel

Vast parcours

Jumping

Spel

Starters

Ada/Karin

D

D

D

0

Open

Linda

6

1

3

3

Open

Corry

afgemeld

     

 

Linda heeft prima gelopen en was ook de beste van die dag in de open klasse. Verder heeft ze hier gelijk een goed begin gemaakt voor de Hond van het Jaar competitie en de selectie voor de Internationale wedstrijd.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Door Ada maart 2013

Wat was het weer koud vandaag, met zelfs in België sneeuw.

Vandaag 23 maart 2013 was er weer een behendigheidswedstrijd en wel bij Guy (in Geel, België). Van onze kringgroep waren 2 aanmeldingen, Linda met Omen en Karin met Nera. Omdat Nera op dit moment volop aan het trainen is voor de NKK heb ik haar af moeten melden.  Zij bleef in Nederland om appel en pakwerk te trainen.

Er waren niet veel aanmeldingen uit Nederland, 4 totaal. Maar gelukkig waren er uit België zelf weer wat meer deelnemers, het lijkt erop dat ze langzamerhand weer wat meer Duitse herdershonden krijgen die behendigheid doen.

We begonnen met een spelonderdeel waarbij Linda eindigde op de 4e plaats. Daarna werd het vast parcours gelopen en hier eindigde Linda op de 1e plaats, zo ook bij de jumping. Jullie snappen het natuurlijk al, de beste van de dag (vast parcours en jumping bij elkaar) werd Linda met Omen. Op het laatste spelonderdeel eindigde Linda op de 2e plaats, dus je kan wel zeggen dat ze perfect gewerkt heeft. Hopelijk blijft ze dit niveau houden dit jaar.

 

Door Ada - maart 2013

Op zondag 10 maart 2013 was er een handlersdag (met een onderlinge wedstrijd) voor behendigheid bij KG de Ypelaar. De deelnemers van KG UDHV waren Corry Hoencamp met Jenna en Linda Wets met Omen. Verder was er ook een toekomstig lid van UDHV (een pup van ca 4 maanden).  Het was koud!!!!!!! maar wel erg leerzaam. De onderlinge wedstrijd is gewonnen door Linda Wets met Omen.

NIEUWS ALERT

NK Agility Apeldoorn 2018

Het verslag van het NK Agility in Apeldoorn op 26 augustus 2018 staat online! Klik hier!

 

Sponsors