Zondag 28 augustus 2016
Werkgroep Behendigheid Nederlandse Kampioenschappen in Apeldoorn.

Deelnemers van onze eigen kringgroep waren: Linda met Omen, Karin met Gaya, Eric met Uzzo, Bart met Nero. Linda met Emy en Marion met Jules. In de beginnersklasse Anouschka, Kelly en Danique. Omen en Gaya waren UDHV1, Nero en Jules UDHV2 en Emy met Uzzo UDHV3 met betrekking tot de teams voor het kringgroep kampioenschap.

 

 

Spel

Vast parcours

Jumping

kringgroep

Beginner

Anouschka

 

 

 

 

Beginner

Kelly

 

1

2

 

Beginner

Danique

 

 

 

 

Starter

Bart

 

 

1

 

Starter

Erik

15

12

7

1

Starter

Marion

10

5

5

 

Starter

Linda met Emy

3

1

4

1

Open

Karin

 

 

1

 

Veteraan

Linda met Omen

4

2

1

 

We kunnen niets anders zeggen dat het een goede wedstrijd was voor UDHV.

Linda heeft haar 2e U-tje verdiend, deze keer bij het vast parcours. Bart heeft eindelijk zijn 1e U-tje verdiend en wel op de jumping. Het was gezellig druk met UDHV mensen, zowel met deelnemers als toeschouwers. De sfeer was heel goed en gezellig. Regelmatig (eerlijk gezegd vaak) zag ik wat mensen van de UDHV meehelpen. Hiervoor nogmaals dank. De beginners hebben erg goed gelopen, zeker gezien het feit dat dit een vreemde locatie was met veel mensen en afleidingen. Kelly werd 1e in die groep. Linda met Emy werden beste van de dag in de startersklasse en met Omen in de veteranenklasse. Emy en Uzzo (UDHV 3) werden kringgroep kampioen. Omen werd hond van het jaar in de veteranenklasse, Geselecteerd voor de WK 2016 in meppen zijn Marion Gruter met Jules en Bart v Mourik met Nero.


 

Zondag 28 augustus aanstaande zal de UDHV gesloten zijn in verband met het NIBK en NIAK te Apeldoorn. 


 

Per 20 Juli 2016 heeft de UDHV een lid van de vereniging bereid gevonden om het bijhouden en het onderhoud van de website op zich te nemen.

Wij wensen degene die het overneemt heel veel succes en plezier hiermee.

Verder willen wij het bestuur van de UDHV bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen de vereniging en de leden heel veel succes voor nu en in de toekomst.


 

Auteur: Marion Gruter - 7 juli 2016

Wat een dag! 

De dag startte met regen en onweer in de verte. Wij waren bezorgd om de conditie van ons terrein. Dankzij Piet (keurmeester), die de parcours af heeft gestemd op de conditie van het terrein, hebben we een sportieve en leuke dag gehad. 

Linda met Emy zijn voor een U-tje gegaan! Van harte gefeliciteerd Linda. 

Wat waren ze nerveus onze Danique, Kelly en Anouschka. Toppie gelopen dames. Voor alle drie was het de eerste behendigheidswedstrijd. 

De 'overlast' die wij hebben ondervonden van het feit dat de toegangsweg naar de UDHV niet optimaal bereikbaar was door een wielertour die gelijk met onze wedstrijd viel zijn -dankzij de inzet en doortastendheid van Ada- beperkt gebleven. 

Juultje heeft zich weer van haar beste kant laten zien wat resulteerde in een eerste plaats bij de startersklasse. Dit maakt alle zenuwen voorafgaande aan de wedstrijd weer goed. 

En natuurlijk dikke pret bij het spelletje. Na drie rondes had ik het wel gezien maar Colinda vond van niet!! Uiteindelijk met de tong op de schoenen 5 rondes kunnen lopen. Daarna aan de zuurstof. 

Alle vrijwilligers nogmaals dank voor jullie inzet. Ze zeggen wel eens een club/vereniging ben je zelf. Een vereniging kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. 

Uitslagen:

 

 

Spel

Vast parcours

Jumping

spel

Beginner

Anouschka

1

 

1

 

Beginner

Kelly

 

 

 

 

Beginner

Danique

 

1

 

 

Starter

Bart

12

5

 

6

Starter

Erik

16

 

6

 

Starter

Marion

14

3

1

3

Starter

Linda met Emy

2

1 en een U-tje

 

10

Open

Karin

 

 

 

 

Veteraan

Linda met Omen

13

2

1

 

 

 

 

 

Auteur: Marion Gruter

Wat hebben we het weer getroffen met het weer. ’s Morgens nog een klein beetje druppelen echter in de middag konden de korte broeken weer aan.

Ook hadden we weer de nodige supporters van thuis en van de club. Dank voor jullie komst en de heerlijke en vooral gezonde versnaperingen die jullie mee hadden genomen.

Zowel Gaya als Jules vonden het tijdens het parcours lopen nodig om de familie banden wat aan te halen. Gaya ging op zoek naar ‘oma’ en Jules ging tijdens de jumping op zoek naar de ‘baas’.  Karin heeft haar parcours uit kunnen lopen al koste haar dat wat meer tijd. Bij Marion resulteerde het ‘speurgedrag’ van Jules in een disc.

Linda vond dat zij nog een plekje over had in haar prijzen kast en haalde met Omen 4 bekers binnen. Omen heeft weer top gelopen (en Linda natuurlijk ook).

Karin, Bart en Erik behoorde tot de beste 9 van de dag. Het Nederlandse team heeft 108 punten behaald en het team uit Duitsland 127 punten. Onze oosterburen hebben gewonnen.

We kunnen terug kijken op een leuke en sportieve dag.

Met dank aan kringgroep Beuningen voor hun gastvrijheid en het wederom regelen van het prachtige weer.

Op naar 3 juli! 

 

 

Spel

Vast parcours

Jumping

Interland team

Veteraan

Linda/Omen

1

2

1

 

Open

Karin/Gaya

24

11

6

ja

Starters

Eric/ Uzzo

30

11

10

ja

Starters

Marion/ Jules

19

5

-

 

Starters

Bart/Nero

21

4

5

ja

Starters

Linda Emy

-

-

11

 

 

Nederland eindige dit jaar op de 2e plaats bij het landenklassement.

 


 

Auteur: Ada

Zondag 22 mei 2016 was het individueel Provinciaal Kampioenschap bij KG Frisiana. Zoals bijna elk jaar zijn ook hier weer enkele geleiders een dag eerder naar Friesland vertrokken om gezellig met elkaar in het hotel te overnachten. Van onze kringgroep waren er 6 aanmeldingen, Linda met Owen in de veteranen klasse,  Marion met Juul, Bart met Nero, Linda met Emy  en Eric met Ouzzo in de startersklasse en Karin met Gaya in de open klasse. Karin heeft zich jammer genoeg af moeten melden, Gaya had problemen met de kussentjes van haar voetzooltjes. Marion was ’s zaterdags met echtgenoot en camper gekomen en Eric had er geen probleem mee om op één dag heen en weer te rijden. Op zondag kregen we nog enkele toeschouwers van onze vereniging. Jurre (het zoontje van Linda en Bart) was mee, die gaf heel veel afleiding en had het geloof ik best naar zijn zin.

Er is goed gelopen, Linda met Emy had eigenlijk haar eerste U tje moeten halen maar Emy sprong zowel tijdens het vast parcours als tijdens de jumping over het afzetlint wat haar dus een D tje opleverde. Bart was niet snel genoeg om Nero een brul te geven toen hij fout ging bij het vast parcours waardoor hij dus, ten onrechte, de tunnel nam. Bij de jumping eindigde hij op de 2e plaats. Het begint erop te lijken dat Ouzzo weer in zijn ritme komt, hij heeft een prima vast parcours gelopen. Marion behaalde bij de jumping haar eerste U tje. Linda met Owen eindigde zowel bij het vast parcours als bij de jumping op de eerste plaats in de veteranen klasse. 

 

 

Vast parcours

Jumping

spel

Starters

Bart/Nero

D

2

7

Starters

Linda/Emy

D

D

15

Starters

Eric/Ouzzo

6

D

17

Starters

Marion/Jules

4

1

18

Veteraan

Linda/Owen

1

1

1

Provinciaal kampioen startersklasse Zuid Holland/Utrecht Marion Gruter met Juuls en Provinciaal Kampioen open klasse Noord Holland Linda Wets met Omen.


Auteur: Ada

We hebben weer een (bijna) nieuwe schutting. Gemaakt (opgeknapt) door Kelly en haar vriend.
Namens de leden: heel hartelijk bedankt voor al jullie werk. Geweldig.
Bo ging als eerste over de schutting heen.
 
 
 
 
 
 
 
 

NIEUWS ALERT

NK Agility Apeldoorn 2018

Het verslag van het NK Agility in Apeldoorn op 26 augustus 2018 staat online! Klik hier!

 

Sponsors