Maak kennis met Alex & DJ

Alex is al een tijdje lid van de UDHV en kwam er in 2004 terecht via zijn buurman die daar trainde. Hij had toen zelf geen hond maar de sport sprak hem aan dus besloot hij om pakwerker te worden en in die hoedanigheid de hondensport te beoefenen. Dat heeft hij jarenlang gedaan. Hij volgde pakwerkerscursussen en haalde zijn C en B licenties. Met de hond van die buurman ging Alex ook trainen: behendigheid. Hij kreeg daardoor ook van het trainen de smaak te pakken.

In 2009 was het zover dat hij ging trainen met zijn eigen Duitse Herder: Vito. Met hem haalde hij het VZH examen en deed hij naast het UV examen ook nog Speuren 1, 2 en 3. Na Vito kwam Enzo die nu 9 jaar oud is en waarmee Alex VZH en Speuren 1 haalde. Nu is het vooral DJ waarmee getraind wordt door Alex. DJ is nu 2,5 jaar oud en nog in opleiding. Het plan is om in het voorjaar het VZH examen met hem te doen.

Alex vindt het heerlijk om bezig te zijn met zijn hond(en) en voor de honden is het ook ontzettend leuk en bevredigend om te trainen met de baas. DJ is in tegenstelling tot zijn voorgangers een volle werklijnhond en heeft wel wat meer energie Vito en Enzo.

Alex zit in het bestuur van de UDHV waarvan hij sinds een jaar of vier voorzitter is. De UDHV is de oudste Duitse Herderclub van Nederland en dat is best bijzonder. Het is gezellig en leuk om er te trainen en hoewel de meeste leden wel toewerken naar het examen zijn ze niet overambitieus.

Het leukste onderdeel vindt Alex het pakwerk, waar het voor hem allemaal mee begon. Pakwerker zijn is geen optie meer voor hem vanwege de fysieke eisen van die rol, maar met DJ pakwerk doen vindt hij fantastisch. “Dan zie je pas goed wat de hond aan temperament en driften in huis heeft.’ vindt hij.

Wel een beetje jammer is het dat Alex in de zomer niet altijd kan komen trainen vanwege zijn werk in de evenementenbranche. Wie bang is dat DJ dan tekortkomt hoeft niks te vrezen want Colinda, de vrouw van Alex, is ook actief in de hondensport bij de UDHV en wel in de behendigheid. Sinds 1,5 jaar doet ze dat met DJ. Behendigheid is een erg leuke activiteit voor de honden omdat het afwisselend en speels is.