Generale repetitie UV

Met de Uithoudingsvermogenproef (UV) toont een hond aan dat hij over de juiste lichamelijke en geestelijke eigenschappen beschikt. Op 29 oktober doen een vijftal leden van de UDHV plus een gastlid de UV. Gisteren was de generale repetitie waarbij vier koppels aan de start verschenen: Chantal met Igor, Jan met Saar, Raoul met Kiki en Theo met Rex. Het begeleidingsteam bestond uit trainer John, assistent Wim en algemene steun en toeverlaat Marion.

De weersvoorspelling was matig maar het team had geluk. Op een enkel spatje na bleef het droog. Er werd een parcours van 12,2 km afgelegd. Na een enkel vreugdevol galopje bij de start draafden alle honden netjes naast de fiets van hun geleiders. Onderweg een pauze met een versnapering en moe maar voldaan keerden allen terug naar het startpunt. Bezemwagen Wim: “Naar mijn idee zijn ze er helemaal klaar voor!”. De UV wordt met vertrouwen tegemoet gezien. En de hondjes? Die sliepen eerst eens even lekker bij voordat ze van de.rest van de dag gingen genieten.