Agility wedstrijd KG UDHV 2018

Agility wedstrijd KG UDHV 2018

Zondag 1 juli 2018 het Provinciaal kampioenschap bij onze eigen vereniging.

Van onze kringgroep waren er 6 aanmeldingen, Linda met Emy, Karin met Gaya, Bart met Nero, Kelly met Bo, Danique met Buck en Sabrina met Mack.

Het was een hele warme dag en vooraf waren er dan ook de nodige maatregelen genomen om het voor de honden zo aangenaam mogelijk te maken. Zo waren er badjes met water neergezet waar de honden even lekker konden afkoelen. Er stond een flinke wind op het veld die er gelukkig voor zorgde dat het wat betreft de temperatuur eigenlijk nog heel goed te doen was.

De dag begon met het eerste vaste parcours, gevolgd door het tweede vaste parcours en de jumping. Vanwege het warme weer was er besloten om deze onderdelen eerst te doen en na de jumping de pauze te houden. Na de pauze had de keurmeester, Jozef van Eester, een enorm leuk spelletje bedacht. De deelnemers moesten met twee handen een emmer met water vast houden en een parcours lopen met de hond. Hierdoor was het niet mogelijk om met de handen de hond te sturen, wat zorgde voor een extra moeilijkheidsgraad en hilarische momenten.

Kelly met Bo
Als eerste van onze kringgroep was het de beurt aan Kelly met Bo en wat ging het weer goed. Iedere wedstrijd zie je weer verbeteringen. Bo vliegt werkelijk de parcoursen door wat het soms lastig maakt voor Kelly. Toch heeft ze weer een super mooi resultaat weten neer te zetten met een 7e plaats bij het eerste vaste parcours en een 15e plaats bij de jumping!

Sabrina met Mack
Direct na Kelly was het de beurt aan Sabrina met Mack. De eerste ronde liep ze helaas een D, maar daarna kregen zowel Sabrina als Mack de smaak helemaal te pakken. Mack ging als een tierelier en zetten een hele mooie 5e plaats neer op het tweede vaste parcours. Bij de jumping was Mack heel even afgeleid door een puppy aan de zijkant, maar kwam eigenlijk direct weer terug. Verder liepen ze een foutloze jumping wat ondanks de hele kleine tijdfout alsnog een heel mooi resultaat opleverde!

Danique met Buck
De laatste van onze vereniging in de eerste graad was Danique met Buck. De eerste ronde was moeilijk, omdat Buck er niet helemaal lekker bij was. Een fout bij de paaltjes resulteerde in een diskwalificatie en daarna besloot Buck toch heel even aan de zijkant te kijken. Gelukkig kwam ook hij vrijwel direct terug. Daarna was Buck er helemaal bij wat resulteerde in zowel een resultaat voor het tweede vaste parcours als voor de jumping!

Bart met Nero
In de tweede graad was Bart met Nero natuurlijk weer van de partij. De eerste ronde liepen zij een hele mooie 4e plaats. Voor het tweede vaste parcours nam de spanning wat toe maar zowel Bart als Nero liepen super goed! Helaas ging Nero de verkeerde kant van de tunnel in wat zorgde voor een diskwalificatie op dit onderdeel. De telleurstelling was groot. Maar hoe mooi is het dan dat dit topteam weer ijzersterk terug komt voor de jumping, een super mooie ronde neer zet en daarmee ook nog eens een hele mooie 4e plaats behaald! Kortom, super goed gelopen!!

Linda met Emy
Ook Linda met Emy ging weer van start in de tweede graad. Dit topteam laat het hele wedstrijdseizoen al hele mooie resultaten zien en dat was op eigen terrein niet minder! Ze liepen alle rondes foutloos en behaalde hiermee een 2e plaats op het eerste vaste parcours, een 3e plaats op het tweede vaste parcours en een 3e plaats op de jumping. Naast al deze mooie resultaten mogen Linda en Emy zichzelf ook nog eens Provinciaal Kampioen Zuid Holland/Utrecht noemen! Linda en Emy, gefeliciteerd!!

Karin met Gaya
Tot slot was het in de tweede graad de beurt aan Karin met Gaya en ook zij lieten er zeker geen gras over groeien! Het eerste vaste parcours liepen zij helaas een diskwalificatie, maar ook dit super duo kwam super goed terug! Dit leverde een 4e plaats op voor het tweede vaste parcours en een 5e plaats voor de jumping! Daarnaast mogen ook Karin en Gaya zichzelf Provinciaal Kampioen noemen, namelijk van de provincie Noord-Holland! Karin en Gaya, gefeliciteerd!

Vrijwilligers bedankt!
We kunnen wel zeggen dat het een fantastisch, gezellig en sportief weekend was. Deze wedstrijd kunnen wij niet mogelijk maken zonder alle hulp van onze leden en vrijwilligers! We willen dan ook iedereen bedanken die deze super dag mede mogelijk heeft gemaakt!  

    VP 1 VP 2 Jumping Dagkl.  
1e graad Sabrina   5 12 6  
1e graad Kelly 7   15    
1e graad Danique   6 11 7  
2e graad Bart 4   4    
2e graad Linda 2 3 3 2 Prov. kampioen Zuid Holland / Utrecht
2e graad Karin   4 5 5 Prov. Kampioen Noord Holland

Provinciaal kampioen 2e graad Zuid-Holland/Utrecht Linda Wets met Emy en Karin Swinkels met Gaya Provinciaal kampioen 2e graad Noord-Holland.

Een reactie plaatsen