Agility wedstrijd KG Frisiana 2018

Agility wedstrijd KG Frisiana 2018

De tweede wedstrijd van het jaar in Nederland was in Friesland bij KG Frisiana. De deelnemers van onze eigen kringgroep waren: Linda met Emy in de 2e graad, Willeke met Enya en Danique met Buck in de 1e graad. Helaas moest en Bart met Nero zich afmelden.

Het was een gezellige, warme en bijzondere dag. Onze eigen Ada was namelijk de keurmeester! Ada had een aantal super leuke parcours uitgezet waarbij met name het laatste spelletje een hele mooie uitdaging was voor zowel geleider als hond. Ada, ook wij willen jou nogmaals heel erg bedanken, want zonder jou was deze wedstrijd niet doorgegaan!

Linda met Emy
Linda en Emy stonden er weer als een huis! Met name bij de time gambling, het vaste parcours en het spelletje liepen ze weer als een fantastisch team! Tijdens de jumping was Emy een beetje afgeleid waardoor ze zelfs een kijkje nam bij Ada (die heeft natuurlijk altijd wel wat leuks in d’r zak tijdens de training J). Maar dat mocht de pret niet drukken en uiteindelijk hebben ze een super mooi resultaat neergezet. Ze hebben een mooie tweede plaatst in het dag klassement behaald en een tweede plaatst voor het spelletje! Linda gefeliciteerd!

Willeke met Enya
Ook Willeke was erbij in Friesland, haar eerste wedstrijd in Nederland en wat was ze nerveus. Gelukkig nam dat nerveuse gevoel snel af tijdens het lopen van de parcours. Met de time gambling liep ze bijna foutloos alleen nam Enya net de op een na laatste hoorder ook weer terug waardoor ze gediskwalificeerd was. Maar… de zenuwen waren weg, het vertrouwen was er en tijdens het vaste parcours en de jumping heeft ze een hele mooie 6de en 10de plaats neergezet. Het spelletje heeft Willeke overgeslagen omdat ze teveel last kreeg van haar heup/rug. Kortom, Willeke heeft (met pijn in haar rug/heup) super goed gelopen en kan super trots zijn op zichzelf en haar hondje!

Danique met Buck
Ook Danique ging weer van start met Buck. Het was super fijn dat alle deelnemers voorafgaand al rekening met haar hielden als ze moest lopen. Andere honden namen wat afstand van het veld. Nogmaals alle deelnemers bedankt hiervoor! Buck liep stukken beter in vergelijking met de vorige keer. Hij was er beter bij en naarmate de dag vorderde leek Buck alleen maar meer aandacht te krijgen. Wel twee diskwalificaties op het vaste parcours en de jumping (een keer moest Buck even bij de les blijven en pakte ze Buck vast, de andere keer ging het mis bij de paaltjes), maar desondanks weer een hoop (vertrouwen) gewonnen en een goede leerschool.

Nera en Omen
Ondanks het warme weer waren zowel Nera als Omen er ook weer bij. Zij hebben niet deelgenomen aan de wedstrijd, maar hebben zich heel goed gehouden met dit warme weer. Wanneer het kon zijn ze even lekker uit de auto geweest en nadat alle tentjes boven de auto’s aan het einde van de dag waren afgebroken zijn ze nog gezellig met Ada en Linda wezen wandelen en zwemmen.

Kortom, het was een hele gezellige, goed georganiseerde dag! We hebben weer genoten! Kringroep Frisiana, bedankt!

    Spel Vast parcours Jumping  
1e graad Willeke   6 10 8
1e graad Danique 9
2e graad Bart afgemeld      
2e graad Linda met Emy 4 1 4 2

Een reactie plaatsen