Agility wedstrijd KG Eindhoven 2018

Agility wedstrijd KG Eindhoven 2018

Dit was de eerste wedstrijd van dit jaar in Nederland. Totaal 25 deelnemers, 1 veteraan, 8 in de 2e graad en 16 in de 1e graad.

De deelnemers van onze eigen kringgroep waren: Karin met Gaya, Linda met Emy en Bart met Nero in de 2e graad, Kelly met Bo, Danique met Buck en Colinda met Diva in de 1e graad.

Jammer genoeg regende het de hele dag. Maar gelukkig waren er diverse leden van onze kringgroep gekomen om de deelnemers aan te moedigen.

Bij het eerste onderdeel had Danique de grote pech dat Buck de ring uitging en naar een andere hond vloog die met een bal aan het spelen was. Bart moest heel hard ingrijpen maar gelukkig had niemand letsel. Misschien alleen in gedachten Danique, die zat er even goed doorheen. Gelukkig mocht ze toch van de keurmeester het rondje afmaken. De rest van de dag was ik heel trots op alle geleiders en bezoekers want op het moment dat Buck dan weer moest lopen was het veld afgezet (langs de kant) door de leden van UDHV (en alle honden met bal weggestuurd). Ook al bleek het dat het niet meer nodig was want zowel Danique als Buck kwamen in het ritme (en het vertrouwen kwam weer terug).

Kelly (met Bo) hadden nog wel wat problemen met de paaltjes maar vergeleken met een jaar geleden was de vooruitgang heel erg groot (en dus ook het vertrouwen van Kelly dat Bo het wel kon) ze hebben prima gelopen en een goede begin positie neergelegd voor dit jaar.

Colinda met Diva, tja wat moet je daarvan zeggen. Die twee zijn nog maar net weer begonnen dit jaar en Diva vindt gewoon alles en iedereen leuk. Maar eerlijk is eerlijk, Colinda weet steeds beter duidelijk te maken aan Diva dat ze met haar het spelletje aan het spelen is en op Colinda moet letten. Diva vindt het gewoon leuk dus dat komt wel goed.

Karin (Gaya) heeft nog niet helemaal haar ritme weer opgepakt maar dat komt wel weer. Op de jumping liet ze weer zien dat ze het kon.

Bart (Nero) heeft nog wat problemen met zijn oorontsteking waardoor hij een enkele keer goed aan het schudden was met zijn kop. Het eerste onderdeel was hij er niet helemaal bij maar dat maakte hij bij de jumping weer goed.

Linda (met Emy) had een paar kleine foutjes bij het vast parcours maar corrigeerde zich ook weer bij de jumping.

    VP 1 VP 2 Jumping dagklassement
1e graad Colinda – 
1e graad Kelly 10 6
1e graad Danique –  6 4 4
2e graad Bart 6 5 6
2e graad Linda 3 5 4 3
2e graad Karin 2

 

Een reactie plaatsen