Agility Interland Bonheiden België 2018

9e  Interland Behendigheidswedstrijd in Bonheiden België 21 april 2018.

Dit jaar heeft België de interland georganiseerd, gelijktijdig met het weekend van de Duitse herdershond van de V.V.D.H. op 21 en 22 april 2018. De wedstrijd werd georganiseerd bij jumping Bonheiden. De keurmeester was Piet Plasmans.

België had nu gelukkig precies voldoende deelnemers om te voldoen aan het minimaal aantal honden volgens het vademecum. Er waren totaal 33 aanmeldingen, 3 uit België, 7 uit Duitsland en 23 uit Nederland. Nederland eindigde op de 1e plaats. De deelnemers van onze kringgroep waren: Linda met Omen en Emy, Sabrine met Mack, Kelly met Bo, Willeke met Enya en Bart met Nero. 

De uitslag van Omen was bepalend voor het winnen van de Interland. Emy begint weer terug in het goede ritme te komen. Nero liep, ondanks zijn narcose 2 dagen daarvoor en zijn oorontsteking, goed. Mack was redelijk in de hand maar heeft wel een paar keer Gerda lopen zoeken, Kelly heeft heel veel overwonnen, de paaltjes gingen nu goed. Het vertrouwen dat hij het wel kan komt terug. Enya heeft iedereen overtroffen, ze is gewoon alle ronden goed doorgekomen. Wel was het zo dat bij de start Willeke door de zenuwen al het hele parcours kwijt was, ze kon van de keurmeester, na een keer diep adem te hebben gehaald, opnieuw starten. 

    Vast parcours Jumping Dagklassement
Veteraan Linda/Omen 2 1 2
Open Bart/Nero 9 7 7
Open Linda/Emy 2 8 5
1e graad Kelly/Bo   14  
1e graad Willeke/Enya 6 9 4
1e graad Sabrina/Mack   13  

Plaats een reactie